Kundeservice

Timer

Man - Fre

7:00AM - 9:00PM

Lør - Søn

7:00AM - 6:00PM

(GMT-7)

Returrett

Vi forstår at ting noen ganger skjer, og at du må returnere ordre din. Derfor har vi 30 returrett.

30-Dagers tilfredshetsgaranti

Du kan returnere produktene du har kjøpt fra oss innen 30 dager fra du har fått det og få pengene tilbake, bytte produktet eller kreditter for fremtidige kjøp, hvis:

(a) Du har mottatt en skadet eller ødelagt produkt;

(b) Du har fått et produkt som ikke virker eller på annen måte er dårlig;

(c) Du har fått feil produkt;

(d) Du har ombestemt deg og vil returnere et ubrukt og uåpnet produkt.

Vi tilbyr bare denne 30 dagers returretten for produkter kjøpt på denne nettsiden / Hvis du har kjøpt "Nuubu"-fra andre selgere, vennligst se kjøpsssiden for returer, ettersom disse kan omfattes av selgers betingelser som vi ikke har kontroll over.

Bestillingen er mottatt

30 dager

KAN RETURNERES

KAN IKKE RETURNERES

Fyll inn kontaktskjema

3 virkedager

Kundeservice vil sende deg:

  • lenker til returer;
  • RMA-nummer;
  • retur adresse.

Send oss returpakken + sporingsnummer

Pakke mottatt

14 virkedager

REFUSJONSPROBLEMER

Vær oppmerksom på at fraktkostnader ikke refunderes.

Hva du må gjøre når du returnerer et produkt

- Kontakt vårt kundestøtteteam ved å fylle ut et kontaktskjema her på https://getnuubu.com/contact innen 30 dager etter mottak av dine bestilte produkter. Vennligst oppgi fullt navn, e-post og ordrenummer til kundestøtten, og beskriv kort årsaken til hvorfor du ønsker å returnere produktet.

Steg #2 - Kundestøtteteamet vårt vil svare på forespørselen din innen 3 virkedager, og hvis returforespørselen oppfyller vilkårene for bruk, vil kundestøtteteamet vårt gi deg en lenke til et returskjema. Etter at du har gitt oss all nødvendig informasjon, vil vi gi deg et returautorisasjonsnummer ("RMA") og returadresse.

Steg #3 - Pakk produktet trygt og sikkert, legg ved det medfølgende RMA-skjemaet på et synlig sted på pakken og send oss returproduktene til returadressen du har fått av vårt kundestøtteteam. Vær oppmerksom på at vi kun vil kunne akseptere returnerte produkter hvis de har RMA-nummeret vedlagt og sendes til vår angitte returadresse.
Udefekte varer må returneres ubrukt, i produsentens tilstand, i original og uskadet emballasje. For defekte varer, vennligst kontakt kundestøtte før du gjennomfører returen.

- Send oss sporingsnummeret til den returnerte pakken og din unike returlink. Vær oppmerksom på at kostnaden for returfrakt ikke vil bli refundert eller kompensert av oss. Returer uten sporingsnummer kan bli avvist av vårt lager. Sørg for å bruke rekommandert post eller annen sporbar sending og ikke glem å gi oss sporingsnummeret.

Steg #5 - Når vi mottar de returnerte produktene og har inspisert dem, vil vi utstede refusjonen innen 14 dager. Vær oppmerksom på at dine kostnader for returfrakten ikke vil bli kompensert av oss.
Når en refusjon er utstedt tar det normalt opptil 3-5 virkedager før refusjonen vises på kontoutskriftene dine. Tilbakebetalingen vil bli sendt tilbake til deg på den opprinnelige betalingskilden som du brukte til å betale for bestillingen.

Se våre vilkår for bruk og mer informasjon om våre retningslinjer for retur og refusjon.